Kahvila Pohjoinen Pirtti

Elokuussa 2018 auennut Kahvila POHJOINEN PIRTTI sijaitsee Nuuksion Pohjoisen Portin – Salmen ulkoilualueen keskellä – Vihdin Otalammella.  Ihastuttava vanha hirsirakennus, 1800-luvulla rakennettu väentupa, on osa entisaikojen kartanomiljöötä ja sen ikkunoista siintää Salmijärvi. Tunnelmallinen hirsirakennus palvelee kahvilana pääasiassa viikonloppuisin. Tilaa voi vuokrata myös erilaisiin tapahtumiin. Portilla on iso ilmainen pysäköintialue.

Pirtti sijaitsee vain 30 minuutin ajomatkan päässä Helsinki-Vantaan lentokentältä ja alle tunnin päässä Helsingin keskustasta, Nuuksion järviylängön pohjoisella reunalla.

HUOM!!! Pohjoiselta Pirtiltä voit rajoitusten aikana noutaa lounaan sekä herkut mukaan, meillä toimii take away! 

Kahvila-ravintola Pohjoinen Pirtti on avoinna ympäri vuoden normaalisti lauantaisin klo 11-17 ja sunnuntaisin klo 11-17.   Muista aukioloajoistamme sekä poikkeuksista tiedotamme täällä sekä facebook-sivuilla https://www.facebook.com/NuuksionPohjoinenPirtti/ että Googlessa .

HUOM! Kahvilasta voit osta kahvilatuotteita  myös mukaan.  Ota Facebook-sivumme seurantaan, siellä julkaistaan aina tulevan viikonlopun lounaat sekä muita  ohjeita.  Kahvilassa noudatamme aina ajankohtaisia koronatoimia, joten muistetaan turvavälit ja kasvomaskit. Terassi on avoinna kesäkaudella. Tulethan paikalle vain terveenä. 

Pirttiin mahtuu n. 80 henkilöä. Pirtissä on tuvan lisäksi myös kaksi pienempää huonetta, Emännän kammari sekä Peräkammari pienempien ryhmien käyttöön. Tiloissa voi myös järjestää kokouksia ja koulutuksia, juhlia ja tapahtumia. Kammareissa on käytössä televisioruutu ja Pirtin puolella iso heitinkangas.

1800-luvun lämmin ja kotoisa tunnelma hellii Pirtillä

Kahvilassa tarjoamme aina paikan päällä tehdyt suolaiset ja makeat herkut kahvin ja kotimaisista luonnonyrteistä haudutetun yrttijuoman kera. Meiltä saat myös laktoosittomia ja gluteenittomia herkkuja. Käytämme valmistuksessa kotimaisia raaka-aineita sekä luonnon omia herkkuja. Kahvilasta voi ostaa leivonnaisia, erilaisia kotimaisia luonnontuotteita, kirjallisuutta ja muuta käyttökelpoista mukaan, itselle tai lahjaksi.

Tyrni-vaniljahyydykekakku

Tarjolla on viikonloppuisin lounas klo 12-15, jonka teemme paikan päällä itse ja se on herkullista kotiruokaa. Lounas on aina laktoositon ja useimmiten gluteeniton.

Pirtissä voit kahvilan aukioloaikoina nauttia paikan päällä leivottuja tuoreita herkkuja.

Tuoreita korvapuusteja
Kahvila, Nuuksion Pohjoisella Portilla

Pirttiä voi myös varata erilaisiin tilaisuuksiin, kuten häihin, syntymäpäiväjuhliin, rippijuhliin, ristiäisiin/nimiäisiin, lakkiaisiin ja muihin valmistujaisiin, polttareihin, sukujuhliin, kerhojen ja yhdistysten kokoontumisiin ja tietysti yritysten kokouksiin ja työhyvinvointi- ja virkistyspäiviin. Yhteistyökumppaneinamme on luontopalveluiden ja muiden vapaa-ajan palveluiden ammattilaisia. Voit valita aktiviteetin useista eri vaihtoehdoista. Lisätietoja palveluista ryhmille löydät Yrityksille-välilehdeltä.

Emännän kammarissa kokoustaa tai juhlii 12-15 henkilöä

Catering-palvelustamme voit tilata valmiit ruoat ja herkut tilaisuuksiin.  Suosimme lähiruokaa, joten hankimme mahdollisimman paljon tuoreksia lähituottajilta. Käytämme runsaasti luonnosta saatavia villiyrttejä, marjoja ja sieniä lähes kaikissa ruuissamme. Pirtillä on myös anniskeluoikeudet.

Buffet-kattaus (Willa Härkälä)

Järven rannalta löytyy viihtyisä rantasauna, jossa voit nautiskella pehmeistä löylyistä. Saunassa on pukuhuoneen lisäksi vuokrattavissa erikseen mukava oleskelutila keittiöllä ja pukuhuoneesta pääsee vilvoittelemaan katetulle kuistille, joten pieni sadekaan ei saunomista haittaa.  Saunalla on oma uimaranta, josta voi käydä pulahtamassa Salmijärvessä. Tilauksesta saa paikalle myös paljun, jossa voi nauttia upeasta näkymästä järvelle.

Saunaan voit myös tilata saunottajan, joka opastaa vihtomista, saunaperinteitä ja herättää löylynhengen tuomaan rentouttavan saunatuokion. Saunapalvelut sopivat erittäin hyvin esimerkiksi ulkomaisille vieraille, hemmotteluilloille ja polttariporukoille.

Saunan pukutila

Rantasauna

Tervetuloa viihtymään!